Screamingdelkims.se

Musik och utrustning

Om du vill försöka dig på att göra din egen musik behöver det inte kosta mycket, det finns utrustning att köpa som inte är dyr men som ändå kan göra ett bra jobb om du vill prova på utan att investera massor. Du behöver inte mycket mer än en sequencer och någon form av bra utrustning att spela in musik på. Det kan så klart vara datorn, det finns många olika program du kan ladda ner till din pc men det skriver jag lite mer om i en annan artikel.

Korg Volca är en bra sequencer. Korg är ju ett välkänt märke för många olika typer av elektronisk utrustning. Du har i alla fall säkerligen hört talas om en Korg synth men även resten av deras utrustning är mycket bra och är dessutom relativt billig. Inte det billigaste märket på marknaden så klart men helt klart ett av de bästa man kan köpa i prisklassen och det finns många dyrare märken. Med en sequencer kan du producera din egen musik och prova dig fram med vilket typ av ljud du gillar. Det kostar runt 1500 till 2000 kr att köpa en bra sequencer så det är inte helt billigt. Det är kanske inte det första du bör köpa men om du provat dig fram med olika program på datorn och är säker på att du vill göra din egen musik på ett professionellt sätt är det en bra investering.

Beroende på vilken stil av musik du gillar vill du kanske också investera i en bra synth. För dig som älskar 80- och 90-talets synthpop som Depeche Mode och Human League är det helt klart ett måste att ha en bra synth om du vill spela din egen musik. Det behöver dock inte handla om synthpop bara för att du spelar på en synth så klart men det beror på din egen kunnighet. Om du inte är särskilt bra på att spela instrumentet kanske du bör börja me en billigare variant och sedan öva så mycket det bara går innan du köper en annan, lite dyrare version.Yamaha är ett märke som tillverkar keyboards i alla olika prisklasser. Det är lätt att hitta en bra keyboard för mindre än 1000 kr och ändå fungerar perfekt. Du kan skapa fin musik samtidigt som du övar och blir bättre.

Det viktigaste för en musiker, vare sig det är professionellt eller som hobby, är att öva. Du kan bara bli bättre geno