Screamingdelkims.se

FIlmer med bra soundtrack

Jag är helt klart besatt av musik i alla olika former men ett bra soundtrack är något riktigt speciellt. Det är en enorm del av vilken film som helst och är ofta den mest minnesvärda delen av filmen. Det är svårt att välja favoriter när det gäller ett soundtrack men här skriver jag om några jag verkligen älskar. Jag älskar dem som soundtrack, så det handlar inte nödvändigtvis om musik jag skulle lyssna på annars men som del av filmen tillför den verkligen något extra.

Star Wars
Vad är Darth Vader utan musiken som åtföljer honom? Det här handlar så klart inte om poplåtar, eller för den delen låtar överhuvudtaget, utan om musik i ren form. De första tre filmerna i sagan har ett otroligt soundtrack som nästan är mer ikoniskt än filmerna. Det är svårt att ens tänka sig hur filmerna skulle upplevas utan deras soundtrack och därför är det min största favorit bland olika soundtrack.

The Virgin Suicides
Jag tyckte att filmen var så där men soundtracket gjorde den till något speciellt ändå. Särskilt för dig som gillar elektronisk musik är det ett perfekt soundtrack med musik från det franska bandet Air som gör luftig och drömlik elektronisk musik. Deras musik är något helt unikt verlag och värt att kolla upp om du inte hört den tidigare. I den här filmen tycker jag för egen del att det är musiken som verkligen bär filmen och lyfter den till höjder den inte når på något annat sätt. Den passar perfekt till det pastellfärgade temat och gör det hela till en fantasifull upplevelse.

Pulp Fiction
Tarantino är kanske filmskaparen många tänker på först när man talar om ett märkvärdigt soundtrack. Den här filmen är min favorit eftersom det var den första filmen av honom jag såg och den gjorde verkligen ett intryck. Här är musiken inte en del av bakgrunden utan en stor del av filmens flöde och sätter verkligen tonen för alla olika scener.

Sagan om Ringen
Om det inte var tydligt tidigare så är det tydligt nu – jag är en supernörd. Jag älskar filmer som verkligen satsar på en saga där en lite fånig kille visar sig vara en hjälte och den här boken – och filmen – är bland de bästa versionerna av sagan om vardagshjälten. Soundtracket är både ljust och mörkt på samma gång och lyfter temat genom alla tre filmer. Enya är knappast ett band jag någonsin skulle lyssnat på annars men här passar det perfekt.