Screamingdelkims.se

De 10 bästa elektroniska låtarna

Vi har väl alla våra absoluta favoriter när det gäller musik, låtar som man älskar lite mer än andra. Kanske är det för att man hörde dem vid en särskilt tidpunkt men vad det än är finns det låtar man aldrig glömmer när man väl hört dem.

1. Silver Apples – Oscillations
Om du läst min andra artikel vet du redan att jag verkligen älskar Silver Apples och deras musik, även om det kanske är lite mer proggrock än elektronisk musik om man ska vara petnoga. Den här låten har dock ett flyt som definitivt är elektroniskt till naturen och det är värd att lyssna på om du inte hör den tidigare.

images-entries-entry_image_file_-_entry_id-558_-_20121012223135529-w_420-h_280-m_crop-a_center-v_top

2. Kraftwerk – The Model
En klassiker och det av god anledning. Du har säkerligen hört den hundratals gånger men det är en otrolig sång och musiken är klockren. Ett perfekt exempel på hur otrolig elektronisk musik kan vara när den är som bäst. Dessutom är det en låt som gjorde många mer medvetna om elektronisk musik.

3. Gary Numan – Down in the Park
Gary Numan är förmodligen mest känd för de flesta för låten Cars men enligt mig är Down in the Park en mycket bättre låt.

4. Devo – Whip It
En rolig låt som ändå har mycket att erbjuda. Den är både underhållande och smart på samma gång.

5. Depeche Mode – Personal Jesus
Förmodligen låten som många känner igen även om de inte är stora fans av Depeche Mode. Det är en fantastisk sång och jag kan lyssna på den om och om igen utan att trötta.

6. Depeche Mode – Policy of Truth
Samma som ovan – det här är en låt som jag aldrig tröttnar på. Både texten och själva musiken är perfekt och illustrerar varför Depeche Mode är legender inom deras genre.

7. Goldfrapp – Strict Machine
Goldfrapp är inte ett band som jag lyssnar på ofta men Strict Machine är en fantastisk låt och är perfekt för joggingrundan eller innan man går ut. Den är både rolig och snygg på samma gång vilket kan vara svårt att åstadkomma.

hqdefault8. The Human League – Don´t You Want Me
En riktigt 80-tals klassiker. En låt jag upptäckt relativt nyligen, jag är inte gammal nog att ha hört den när den var ny och fram tills runt ett år sen var jag ointresserad av den här typen av synthpop.

9. Tears for Fears – Mad World
Originalversionen av låten som blev berömd på grund av filmen Donnie Darko. Själv tycker jag att den här versionen är otroligt mycket bättre. Musiken är energisk och skär sig med texterna som är något nedtonade men det medför till charmen.

10. Aphex Twin – Windowlicker
Jag har svårt att lista en favoritlåt av Aphex Twin men den här står ut eftersom det var den första låten jag hörde av den något hemlighetsfulle mannen. Den är en bra låt att börja med om du är intresserad av att upptäcka lite mer av hans musik eftersom den är relativt lättlyssnad om man jämför med andra låtar.